X

Cum să-ţi menţii pielea tânără: TOP 10 plante care amână îmbătrânirea

Cum să-ţi menţii pielea tânără: TOP 10 plante care amână îmbătrânirea. Plantele contin antioxidanti din belsug, iar acestia combat efectul radicalilor liberi, diminuand stresul oxidativ care este responsabil pentru imbatranirea prematura a pielii.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: TOP 10 plante care amână îmbătrânirea

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Galbenelele

Crema de galbenele nu mai este la moda, insa a ramas la fel de eficienta in hidratarea pielii si in accelerarea procesului de vindecare a leziunilor cutanate. Florile galbenelelor au proprietati benefice asupra pielii, mentinand aspectul tanar al acesteia. Prepara un ceai de galbenele si foloseste-l in fiecare zi pe post de lotiune tonica, daca vrei ca pielea ta sa beneficieze de efectele acestei plante.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Lavanda

Lavanda are proprietati antioxidante, insa si antiseptice. Aceasta stimuleaza regenerarea pielii si o protejeaza de efectele nedorite ale radiatiilor ultraviolete (UV), printre care se numara si imbatranirea prematura, potrivit doc.ro.

Poti folosi atat lavanda proaspata, cat si lavanda uscata pentru ingrijirea pielii. Lavanda proaspata o poti transforma in pasta, la blender, si o poti amesteca cu un ulei hidratant precum cel de cocos, astfel incat sa obtii o masca intens hidratanta, cu efect de intinerire a pielii. Pe de alta parte, din lavanda uscata poti obtine un ceai pe care il poti folosi pe post de toner pentru fata.

CITEȘTE ȘI: Face minuni pentru piele: Cum se foloseşte vitamina C fiole şi care sunt efectele

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Cimbru

Ai probleme cu ridurile fine din jurul gurii? Lasa cimbru proaspat la infuzat in ulei de masline, apoi maseaza zonele cu probleme cu acest ulei si lasa-l sa actioneze peste noapte. Pielea ta va fi mai hidratata, iar ridurile mult mai putin vizibile.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Salvia

Salvia este in mod deosebit recomandata pentru tenul gras, intrucat curata in profunzime pielea. Antioxidantii din aceasta planta combat stresul oxidativ si permit pielii sa isi pastreze aspectul tanar.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Ventrilica

Aceasta planta este mai putin cunoscuta, insa foarte benefica pentru piele. Prepara o infuzie din plantele de ventrilica si aplic-o cu ajutorul unei dischete demachiante, pe tenul curat, atat seara cat si dimineata.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Racovina

Denumita in popor iarba-gainii, racovina are efecte anti-aging de care este pacat sa nu profiti. Pune in blender o mana de racovina si ½ lingurita de ulei de argan, transforma-le intr-o pasta si aplica apoi amestecul obtinut pe ten si pe gat. Lasa-l sa actioneze in jur de 20 de minute, apoi indeparteaza prin clatire cu apa calda. Tenul va fi mai luminos si ridurile fine se vor estompa.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Coada calului

Aceasta planta contine silicon natural, care poate umple ridurile si poate oferi pielii tale un aspect intinerit. De asemenea, contine coenzima Q10, care stimuleaza productia de colagen, dar si flavonoizi, vitamina E si vitamina C.

Prepara o masca din miere 100% naturala si coada calului. Ai nevoie de 1 lingurita de coada calului maruntita, pe care sa o pui in mierea incalzita in prealabil. Lasa apoi acest amestec intr-un loc uscat si racoros si abia dupa 2 zile foloseste-l pe post de masca hidratanta.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Oregano

Si oregano poate incetini procesul de imbatranire a pielii, datorita continutului mare de antioxidanti si flavonoide. Ai nevoie de 2 linguri de oregano proaspat, tocat marunt, si de 2 linguri de ulei de cocos/ masline sau jojoba. Aplica masca obtinuta pe tenul curat si las-o sa actioneze cel putin 10 minute. Daca folosesti aceasta masca pentru fata de 2-3 ori pe saptamana, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Busuioc

Expunerea la radiatiile UV fara protectie solara poate agresa pielea, favorizand imbatranirea prematura, dar si cancerul de piele. Poti spori elasticitatea pielii cu ajutorul busuiocului, care mentine hidratarea in tesuturi. Piseaza 2 linguri de busuioc, astfel incat seva plantei sa iasa. Amesteca-le cu ulei de migdale si maseaza-ti fata si gatul folosind pasta obtinuta.

Cum să-ţi menţii pielea tânără: Musetel

Musetelul are efecte calmante asupra pielii, combate inflamatia, iritatiile de la nivelul pielii si totodata decoloreaza petele pigmentare. Poti folosi musetelul si pentru a mentine aspectul tanar al pielii – prepara o infuzie de musetel si aplic-o pe fata pe post de lotiune tonica.

CITEȘTE ȘI: Viorica de la Clejani are un ten de bebeluş, dar spune că îşi face singură cremele pentru faţă! Foloseşte un igredient la care nici nu te gândeai!

Ce plante medicinale poti folosi pentru a-ti proteja pielea

Oamenii de stiinta1 au studiat diverse plante medicinale, pentru a afla in ce mod ne pot proteja acestea pielea de radiatiile ultraviolete si de alti factori externi.

Iata alti aliati de care pielea ta se va bucura si care vor incetini imbatranirea prematura:

Uleiul de limba mielului (Borago officinalis) – stimuleaza activitatea celulelor pielii si incurajeaza regenerarea pielii. Acest ulei contine cantitati mari de acid gama-linoleic (GLA), astfel ca este util in tratarea tuturor afectiunilor pielii, in special in calmarea alergiilor, dermatitei, inflamatiei si iritatiei. Cercetatorii mai spun ca uleiul de limba mielului penetreaza pielea cu usurinta si are beneficii pentru toate tipurile de ten, in special pentru pielea uscata, deshidratata, matura sau pielea care imbatraneste prematur.

Uleiul de primula (Oenothera biennis, numita si „primula de seara” ori „luminita noptii” sau „luminita”) – Are un continut mare de GLA, care incurajeaza repararea pielii si contribuie la mentinerea sanatatii pielii. De regula, este un ulei de culoare galbena. Uleiul de primula calmeaza problemele pielii si inflamatia, fiind o optiune buna pentru pacientii cu eczema, psoriazis si orice tip de dermatita. Mai are si alte beneficii: descurajeaza uscarea pielii si imbatranirea prematura a tenului.

Aloe vera – S-a dovedit, din punct de vedere stiintific, ca planta de aloe vera este benefica pentru toate formele de arsuri ale pielii, fie ca vorbim de arsuri cauzate de radiatie, fie de cele cauzate de temperatura ridicata ori de arsurile solare.

Planta este folosita in dermatologie in principal pentru efectele sale calmante, iar substantele chimice naturale pe care le contine sunt numeroase: aminoacizi, enzime, lignani, minerale, acid salicilic, saponine, steroli si vitamine. Cercetatorii spun ca aloe vera nu doar ca imbunatateste structura fibroblastelor (celule din tesutul conjunctiv), ci in acelasi timp accelereaza si procesul de productie a colagenului.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro